Tryk her for at printe

Succesfuld exit af Muuto

13. dec. 2017

Muuto bekræfter sin internationale succes med salget til designikonet Knoll. Maj Invest Equity og stifterne af Muuto sælger deres aktier i Muuto til den amerikanske børsnoterede virksomhed Knoll, der er en af verdens førende designvirksomheder inden for bolig- og kontorindretning. Knoll køber Muuto som led i sit strategiske ønske om at udvide sine aktiviteter og opbygge en ledende global designvirksomhed. Salget bekræfter Muutos globale succes med nyt skandinavisk design, som Muuto har været frontløber for at positionere internationalt.

Muuto har sine rødder i den skandinaviske designtradition, der er karakteriseret ved langtidsholdbar æstetik, funktionalitet og godt håndværk. Siden etableringen i 2006 har virksomheden bygget videre på denne tradition ved at anvende nye materialer, teknikker og nytænkende designtilgange. Muuto er en ledende virksomhed inden for segmentet affordable luxury, og var allerede da Maj Invest Equity investerede i virksomheden i 2014 veldrevet og inde i en positiv udvikling. Siden da har ledelsen i partnerskab med Maj Invest Equity fortsat ekspansionen, og Muuto har opnået en årlig vækst på over 40 % og løbende øget sine markedsandele.
Den positive udvikling er resultatet af en velgennemført vækstplan, som har bygget på en strategisk opbygning af organisationen og strukturen, en udvidelse af porteføljen
af attraktive designprodukter, udnyttelse af vækstpotentialet i Europa og opbygning af en stærk markedsposition i USA, som nu er Muutos største marked.

”Det har været utroligt spændende for os at være med til at realisere det store potentiale, vi så i Muuto, da vi investerede i virksomheden i 2014. Vores partnerskab og samarbejde med ledelsen har været rigtig godt og nært, og vi glæder os over at have været med på en vigtig del af rejsen, der har gjort Muuto til en ledende virksomhed inden for sit segment og en global bannerfører for nyt skandinavisk design. Det har på alle måder været en succesrig rejse, som langt fra er slut. Vi har nu fundet et godt langsigtet hjem til Muuto, hvor Muutos brand og designfilosofi bliver et stærkt match til Knolls moderne klassikere. Vi er derfor sikre på, at den positive udvikling i Muuto vil fortsætte under det nye ejerskab”, siger Managing Partner i Maj Invest Equity, Erik Holm.

”I Muuto er vi stolte over, at det i løbet af de seneste 11 år er lykkedes os at opbygge en virksomhed, som på globalt plan har været med til at tilføje nye kapitler til den stolte skandinaviske designtradition. Når designikonet Knoll ønsker at købe Muuto, så er det samtidig et bevis på, at vi kan noget helt særligt på designfronten i Skandinavien, og at det er lykkedes Muuto at opbygge en sædeles attraktiv markedsposition. Vi er derfor enormt stolte over nu at blive en del af Knoll-familien, og sammen glæder vi os til at udfolde Muutos internationale potentiale yderligere”, siger stifterne af Muuto Kristian Byrge og Peter Bonnén.

Den nuværende ledelse i Muuto og stifterne fortsætter i det nye regi.

Anders Cleemann, administrerende direktør i Muuto siger: ”Vi har været meget glade for samarbejdet med Maj Invest Equity, som udover brancheforståelse også har stor forståelse for, hvad det kræver at lede en virksomhed, og som derfor har været medvirkende til at skabe nogle gode rammer og strukturer til at understøtte vores vækstplan”. Anders Clemann tilføjer: ”Jeg har meget positive forventninger til Muutos fremtid og er sikker på, at Knoll som ejer og sparringspartner vil være en stor hjælp på vores rejse mod at globalisere Muuto i endnu højere grad.”

CEO for Knoll, Andrew Cogan udtaler: ”Muutos produkter komplementerer på glimrende vis Knolls produktpalette af klassikere og moderne designs. Med købet af Muuto står Knoll nu endnu stærkere over for den yngre generation af private samt arkitekter, designere og andre, der ønsker et mere hjemligt og hyggeligt udtryk i deres interiør. Vi har længe holdt øje med Muutos stærke udvikling og tilstedeværelse på den internationale scene for design og interiør til arbejdspladsen og boligen. Vi glæder os over at kunne byde det fantastiske Muuto-team velkommen til Knoll.” Andrew Cogan tilføjer: ”Muuto vil fortsat blive drevet som en selvstændig virksomhed med hovedkontor i København og vil fastholde sin dynamiske og selvstændige brandidentitet.”

Muuto har ca. 120 medarbejdere og sælger sine produkter til mere end 60 lande.

For yderligere information

Maj Invest Equity
Erik Holm
Managing partner
Tlf. 40 50 14 14
eho@majinvest.com

Thomas Riis
Director
Tlf. 33 38 73 58
tri@majinvest.com

Muuto
Anders Cleemann
Adm. direktør
Tlf. 20 74 05 59
ac@muuto.com

Kristian Byrge
Stifter
Tlf.: 28 45 04 17
kb@muuto.com

Peter Bonnén
Stifter
Tlf.: 001(347)4796795
pb@muuto.com

Om Maj Invest Equity
Med i alt ca. DKK 4,3 mia. under forvaltning er Maj Invest Equity blandt de førende private equity investorer i Danmark med fokus på mellemstore og større selskaber. Porteføljen består aktuelt af 16 selskaber. Ejerskabet af Muuto A/S var i fonden Maj Invest Equity 4 K/S. Maj Invest Equity rejste i 2016 sin femte fond med et samlet kapitaltilsagn på DKK 2,1 mia. Siden 2005 har Maj Invest Equity foretaget investeringer i mere end 35 virksomheder og har i samme periode foretaget salg af mere end 40 virksomheder. Maj Invest Equity er en del af Maj Invest-koncernen.

Om Muuto
Muuto er en dansk baseret designvirksomhed inden for møbler, belysning og boligtilbehør. Produkterne har rod i skandinavisk design og bygger blandt andet på samarbejde med en lang række af Skandinaviens førende designere. Selskabet har hovedsæde i København, sælger sine produkter til mere end 60 lande og har ca. 120 medarbejdere. For yderligere information se www.muuto.com