Tryk her for at printe

Maj Invest Equity sælger PcP Corporation til Lagercrantz

30. jun. 2022

De nuværende aktionærer sælger nu deres aktier i Vildbjerg-virksomheden PcP Corporation A/S til det børsnoterede svenske selskab Lagercrantz Group, der er en teknologikoncern med omkring 65 datterselskaber, der hver især fokuserer på nichemarkeder i vækst. Koncernen har aktiviteter i ni europæiske lande samt i Indien, Kina og USA.

PcP Corporation (PcP) er den førende nordeuropæiske virksomhed inden for design og produktion af skræddersyede sikkerhedsløsninger af høj kvalitet inden for riste, trin, stilladsoverflader og gelændere. Løsningerne er baseret på mange års erfaring, innovation, egne IP-rettigheder og dyb applikationsviden. Det gør det muligt for kunder i en lang række industrier som fødevarer, energi- og forsyning, byggeri samt infrastruktur- og offshoreindustrien at sikre velfungerende løsninger. Maj Invest Equity ejede frem til salget godt 74% af selskabets aktier.

"PcP har været en god investering for Maj Invest Equity. Det kan i høj grad tilskrives et godt og produktivt partnerskab med ledelsen og vores medaktionærer, som vi har sat stor pris på. Der er gennemført en ret omfattende transformation af virksomheden på mange områder. Der er blandt andet blevet etableret et større og bredere funderet ledelseshold til at drive transformationen, og den kommercielle del af forretningen er stærkere end nogensinde med en styrket marketing- og salgsorganisation. Samtidig er det forretningsmæssige fokus på innovation blevet intensiveret, hvilket blandt andet har ført til lancering af nye banebrydende produkter som CUBE®. Sideløbende er der gennemført en omfattende digitalisering af forretningen, og produktions- og lager-setup er blevet strømlinet. Bæredygtighedsdagsordenen er også blevet integreret på tværs af alle aktiviteter og i produktinnovationen, hvor PcP er førende inden for design af produkter med reduceret materialeforbrug uden at gå på kompromis med sikkerheden og kvaliteten. Alle disse tiltag har resulteret i en forbedret top- og bundlinje samt et ualmindeligt stærkt cash flow, og det har givet virksomheden en meget moderne, effektiv og skalerbar platform at udvikle sig videre fra”, siger Niels Toft, partner i Maj Invest Equity.

John Nielsen, administrerende direktør i PcP, siger: ”Vi har i de seneste år været igennem en rigtig spændende udvikling, hvor vi med klare mål og en målrettet indsats er lykkedes med at videreudvikle hele fundamentet under vores virksomhed og styrke vores markedsposition. Undervejs har vi haft et tæt og konstruktivt partnerskab med Maj Invest Equity, hvor vi er blevet både udfordret og hjulpet til hele tiden at udvikle og forbedre os selv. Det har været afgørende for, at vi i dag står med en organisation og forretningsplatform, der er stærkere end nogensinde før. Jeg har derfor meget store forventninger til PcP’s fremtid og er sikker på, at Lagercrantz som ny ejer vil kunne bringe os videre og give os al den nødvendige støtte til at realisere den plan, vi har lavet.”

Den nuværende ledelse i PcP fortsætter under det nye ejerskab, og administrerende direktør John Nielsen fortsætter som aktionær.

Niels Toft slutter: ”I Maj Invest Equity har vi været rigtige glade for det frugtbare samarbejde med ledelsen og vores medaktionærer i PcP, og vi er stolte af at have været med til at udvikle virksomheden til at stå så stærkt, som den står i dag. Men den gode rejse slutter for os nu, og vi er meget tilfredse med at have fundet en god ny ejer til PcP. Det bliver begyndelsen på et nyt kapitel for PcP med en ny ejer, der kan understøtte udviklingen af virksomhedens innovative og bæredygtige løsninger. Jeg er sikker på, at de seneste års styrkelse af hele den operationelle platform giver et rigtig godt udgangspunkt for at skabe yderligere fremgang – og dermed giver mulighed for at rykke virksomheden op til næste niveau.”

For yderligere information:

Maj Invest Equity
Niels Toft, Partner
Tlf. +45 33 38 73 68
E-mail: nt@majinvest.com

PcP Corporation A/S
John Nielsen, adm. direktør
Tlf. +45 40 19 27 21
E-mail: jn@pcp-corp.com

Om PcP Corporation
PcP er en dansk baseret international virksomhed grundlagt i 1927 og fremstiller sikkerhedsløsninger af høj kvalitet inden for primært riste, trin, stilladsoverflader og gelændere. Virksomheden har hovedkontor i Vildbjerg, Danmark, har tre produktionsfaciliteter, to i Danmark og en i Storbritannien, og er repræsenteret lokalt på en række markeder i Europa. PcP sælger sine produkter til ca. 30 lande og har knapt 300 medarbejdere.

For yderligere information se www.pcp-corp.com

Om Maj Invest Equity
Med i alt ca. DKK 4,3 mia. under forvaltning er Maj Invest Equity en af Danmarks største private equity investorer i mindre og mellemstore virksomheder. Porteføljen består aktuelt af 12 selskaber. Siden 2005 har Maj Invest Equity foretaget investeringer i mere end 35 virksomheder. Maj Invest Equity er en del af Maj Invest-koncernen.

For yderligere information se www.majinvest.com

Om Lagercranz Group
Lagercrantz Group er en teknologikoncern, der tilbyder værdiskabende teknologiske løsninger, baseret på egne produkter og produkter fra førende leverandører. Koncernen består af omkring 65 virksomheder, der hver især fokuserer på specifikke nichemarkeder, hvor koncernen sælger sine løsninger til en række forskellige industrier. Lagercrantz har aktiviteter i ni lande i Europa, Indien, Kina og USA. Koncernen har ca. 2.000 ansatte og en omsætning på omkring SEK 5,5 milliarder. Selskabets aktier har været noteret på Nasdaq Stockholm siden 2001.

For yderligere information se www.lagercrantz.com/en

Se pressemeddelelsen i pdf her.