Tryk her for at printe

Maj Invest Equity køber Roll-o-Matic

3. dec. 2018

Roll-o-Matic

Maj Invest Equity investerer i vækstvirksomheden Roll-o-Matic

Maj Invest Equity har indgået aftale med Blue Equity om at købe 75% af aktiekapitalen i Roll-o-Matic A/S. Den resterende del af selskabet vil fortsat hovedsageligt være ejet af ledelsen, bestående af CEO Birger Sørensen og CTO John Buk Jensen, der fortsætter som ledelse i selskabet efter transaktionen.

Roll-o-Matic er en markedsledende virksomhed inden for udvikling og produktion af fleksible maskiner til produktion af oprullede poser og film af plast og bionedbrydeligt plast. Produktion og udvikling finder sted i Danmark, og produkterne sælges globalt til mere end 60 lande. Roll-o-Matic har i de senere år opnået tocifret årlig organisk vækst i både omsætning og indtjening. Væksten kan blandt andet tilskrives succes med at udvikle udstyr, der er særligt velegnet til produktion af poser lavet af bioplast, bionedbrydelig plast og genanvendelig plast, samt et gennembrud på det nordamerikanske marked.

Maj Invest Equity ser en række attraktive muligheder for at videreudvikle Roll-o-Matic på basis af virksomhedens stærke produkter og tekniske kompetencer – ikke mindst inden for maskiner til fremstilling af poser lavet af bioplast, bionedbrydelig plast og genanvendelig plast.

”Vi har haft en rigtig god dialog med ejerne bag Roll-o-Matic i forbindelse med overvejelserne om at indgå partnerskab med ledelsen. De har et stærkt hold og har skabt imponerende resultater i en årrække. Men vi er enige om, at der fortsat er et betydeligt vækstpotentiale i virksomheden, og det vil vi nu sammen arbejde på at realisere. Vi er overbeviste om, at vi på basis af virksomhedens allerede stærke position i fællesskab kan skabe yderligere ekspansion på de attraktive markeder i Nord- og Sydamerika samt yderligere vækst på de veletablerede markeder i Europa”, siger Niels Toft, Partner i Maj Invest Equity.

”Vi har over de seneste år arbejdet målrettet på at realisere vores ambitiøse vækstplaner og på at styrke hele fundamentet for vores virksomhed. Det betyder, at vi i dag har et meget stærkt produktprogram, et velfungerende forretningssystem, en stærk organisation og solide udviklingskompetencer. Et af de områder, som vi har fokuseret meget på, er udviklingen af udstyr til produktion af poser lavet af bioplast, bionedbrydelig plast og genanvendelig plast. Vi oplever en betydelig global efterspørgsel efter de produkter, vores maskiner laver, drevet af generel befolkningstilvækst og stigende forbrug. Samtidig er der også et øget fokus på plastens påvirkning af miljøet, og det er vores ambition at være frontløber inden for udstyr, der imødekommer efterspørgslen efter mere miljøvenlige løsninger. Vi har allerede en markedsledende position på dette område og forventer en betydelig vækst i efterspørgslen efter denne type produkter i de kommende år. Vi ser frem til at fortsætte den spændende udvikling sammen med Maj Invest Equity samt at drage fordel af deres kompetencer og erfaring med at udvikle virksomheder af vores type og størrelse”, siger Birger Sørensen, CEO i Roll-o-Matic.

”Vi glæder os til at arbejde sammen med ledelsen og de mange dygtige medarbejdere om at udvikle forretningen til det næste niveau og til at blive en endnu mere global virksomhed, der er førende på sit område – både når det gælder teknologi og kvaliteten af Roll-o-Matics service til kunderne”, konkluderer Niels Toft.

Parterne er enige om ikke at oplyse transaktionsprisen.

 

Kontaktinformation:
Niels Toft
Partner
Maj Invest Equity
Tel.: +45 23 65 59 39

Birger Sørensen
CEO
Roll-o-Matic A/S
Tel: +45 63 11 70 01

    

Om Roll-o-Matic
Roll-o-Matic blev etableret i 1967, og virksomheden udvikler samt producerer maskiner til produktion af oprullede poser og film af plast og bionedbrydelig plast. Produktion og udvikling finder sted i Danmark, og produkterne sælges til mere end 60 lande. Virksomheden har hovedkontor i Vissenbjerg på Fyn, Danmark, og har ca. 85 medarbejdere.

For mere information: www.roll-o-matic.com

 

Om Maj Invest Equity
Med i alt ca. DKK 4,3 mia. under forvaltning er Maj Invest Equity Danmarks største private equity investor i mindre og mellemstore virksomheder. Porteføljen består aktuelt af 11 selskaber. Maj Invest Equity rejste i 2016 sin femte fond med et samlet kapitaltilsagn på ca. DKK 2 mia. Siden 2005 har Maj Invest Equity foretaget investeringer i mere end 35 virksomheder. Maj Invest Equity er en del af Maj Invest-koncernen.

For mere information om Maj Invest Equity læs her.