Tryk her for at printe

Maj Invest Equity køber rejseselskabet Aclass

20. jun. 2017

Maj Invest Equity har indgået aftale med Capidea om at købe 67 pct. af aktierne i rejseselskabet Aclass. De resterende aktier i Aclass vil fortsat være ejet af den nuværende bestyrelsesformand Kurt Kvorning og CEO Claus Jessen, der begge fortsætter i deres nuværende positioner i virksomheden.

Aclass, der blev etableret i 2006, er et online-rejseselskab, som tilbyder kunderne oplevelsesrejser til destinationer i Afrika, Latinamerika, USA og Asien. Salget af rejser sker via virksomhedens nationale websites (i Danmark: Afrika-safari.dk, Lamatours.dk, Asiatours.dk og USAdventures.dk) samt personlig rådgivning fra erfarne rejsekonsulenter og markedsføres over for kunder i Skandinavien, Tyskland, England og Holland. Aclass’ største marked er i dag Tyskland.

Aclass har opbygget stærke kompetencer inden for markedsføring af rejser på digitale medier og har løbende udviklet best-of-breed-software, der har givet mulighed for hurtig og effektiv servicering af kundeforespørgsler, en høj grad af automatisering og høj produktivitet. Den digitale forretningsmodel, levering af gode rejseoplevelser og en meget høj kundetilfredshed har skabt grundlag for positive resultater, og alene over de seneste tre år har den årlige vækst i omsætningen været på ca. 25 pct.

Aclass har hovedkontor i Viby ved Aarhus og har 35 medarbejdere.

Den nuværende CEO Claus Jessen og bestyrelsesformand Kurt Kvorning ser frem til det kommende samarbejde og partnerskab med Maj Invest Equity.

”Aclass har over de seneste år været inde i en meget gunstig udvikling, hvor vi har opnået en betydelig fremgang baseret på et stærkt og dedikeret team af medarbejdere, en løbende udvikling af produkterne, international ekspansion af virksomheden samt ikke mindst ved at indfri vores kunders ønsker og forventninger. Vi er lykkedes godt med vores geografiske ekspansion og har samtidig videreudviklet vores organisation og forretningssystem, så det bliver muligt for os at realisere vores vækststrategi. Med en ny dedikeret ejer tror vi på, at vi kan fortsætte den positive udvikling. Vi mener, at vi har fundet en velfungerende model i vores marked og ser fortsat et attraktivt potentiale for oplevelsesrejser, som vi ser frem til at opdyrke yderligere sammen med Maj Invest Equity”, siger CEO Claus Jessen.  

For Maj Invest Equity er de stærke digitale kompetencer og den velafprøvede forretningsmodel i Aclass et rigtig godt udgangspunkt for fortsat vækst.

”Aclass er født som et digitalt rejseselskab, og den forretningsmodel matcher efter vores opfattelse særdeles godt til, hvad kunderne allerede nu og i stigende omfang forventes at efterspørge fremover – nemlig nem adgang til køb af kvalitetsrejser online til konkurrencedygtige priser til destinationer, hvor det er forbundet med store udfordringer selv at arrangere rejser. Samtidig har Aclass opbygget et rigtig stærkt team og har udviklet en meget velfungerende ”maskine” bag hele forretningen. Alle led i værdikæden fra markedsføring og salg til en succesfuld og sikker levering af rejseoplevelsen spiller godt sammen til at give gode resultater. Konceptet og forretningsmodellen har tilmed bevist sin bæredygtighed internationalt. Vi har derfor store forventninger til den fremtidige udvikling i Aclass. Vi ser et interessant potentiale for yderligere geografisk ekspansion samtidig med, at organisationen og forretningssystemet skal videreudvikles i takt med den fremtidige vækst”, siger partner i Maj Invest, Niels Toft.

Aclass er den tredje investering i Maj Invest Equitys nyeste fond, Maj Invest Equity 5, som tidligere har investeret i Icotera, der leverer innovative gateway- og softwareløsninger til ledende fiberoperatører i Europa, og TDC Hosting, der er specialist i IT-drift.

Handlen er betinget af godkendelse fra de tyske konkurrencemyndigheder. Denne forventes at falde på plads i løbet af en måneds tid, hvorefter handlen vil blive endelig gennemført.

Parterne er enige om ikke at oplyse købesummen.

Om Aclass
Aclass er et dansk online-rejseselskab, der formidler oplevelsesrejser til Afrika, Latinamerika, Asien og USA. Virksomheden har siden etableringen i 2006 skabt en solid position på det danske rejsemarked og er ekspanderet succesfuldt videre til Sverige, Norge, Tyskland, England og Holland. Baseret på en ren digital forretningsmodel med effektiv markedsføring opnåede Aclass i 2016 et resultat for året på DKK 12 mio. Aclass har hovedkontor i Viby ved Aarhus og beskæftiger 35 medarbejdere.
www.aclass.dk

Om Maj Invest Equity
Med i alt ca. DKK 4,3 mia. under forvaltning er Maj Invest Equity blandt de førende private equity investorer i Danmark med fokus på mellemstore og større selskaber. Porteføljen består aktuelt af 16 selskaber. Maj Invest Equity rejste i 2016 sin femte fond med et samlet kapitaltilsagn på ca. DKK 2 mia. Siden 2005 har Maj Invest Equity foretaget investeringer i mere end 35 virksomheder og har i samme periode foretaget salg af mere end 40 virksomheder. Maj Invest Equity er en del af Maj Invest-koncernen.

For yderligere information
Maj Invest Equity A/S
Niels Toft, Partner
Tlf. +45 23 65 59 39

Aclass A/S
Claus Jessen, CEO
Tlf. +45 29 91 03 73