Tryk her for at printe

Maj Invest Equity indgår partnerskab med Wendelbo Møbel Design

6. feb. 2019

Maj Invest Equity indgår partnerskab med den internationale møbelvirksomhed Wendelbo Møbel Design A/S

For at accelerere den internationale ekspansion i møbeldesignvirksomheden Wendelbo har Maj Invest Equity og familien Wendelbo indgået partnerskab. Familien fortsætter i selskabets ledelse samt som minoritetsaktionærer efter transaktionen.

Wendelbo er en succesfuld dansk designvirksomhed, der designer, producerer og markedsfører møbler – primært sofaer, stole og borde under de to brands Wendelbo og Won. Wendelbos designmøbler sælges globalt via ca. 200 distributører – med Nordamerika som det største marked. Virksomheden har i de senere år opnået betydelige tocifrede vækstrater på tværs af både produkter, distributionskanaler og geografiske markeder, og væksten afspejler både en øget omsætning af eksisterende designs samt succes med lancering af nye designs. Wendelbos designs bliver udviklet i samarbejde mellem Wendelbos designteam og anerkendte internationale designere.

Maj Invest Equity og familien Wendelbo ser en lang række attraktive muligheder for sammen at videreudvikle Wendelbo på basis af virksomhedens produkter af høj kvalitet, det attraktive skandinavisk inspirerede design, den yderst velfungerende produktion i Vietnam og den bredt geografisk funderede kundebase.

”Vores ambition er at forsætte den positive vækst, som vi har skabt internationalt, og med Maj Invest Equity ombord får vi nu den helt rigtige partner til at hjælpe os med det. Maj Invest Equitys partnerskabstankegang tiltalte os fra starten, og det var netop en erfaren og kompetent sparringspartner, vi søgte. Der har været en særdeles god kemi under vores dialog med Maj Invest Equity, og vi er sikre på, at Wendelbo kan drage stor fordel af deres kompetencer og erfaring med at udvikle virksomheder af vores type. Deres succesfulde resultater med udviklingen af Muuto, som blev solgt i 2018, er et godt eksempel på dette”, siger Lars Wendelbo, CEO i Wendelbo, og fortsætter:

”Vi oplever stor global interesse for vores designs, men vi har også erkendt, at der er behov for en erfaren og engageret partner til at løfte vores virksomhed til det næste niveau. Maj Invest Equitys bredt funderede kompetencer er med til at sikre de rigtige rammer for vores fortsatte vækstrejse. Vi vil sammen blandt andet styrke vores designprofil og vores salgsindsats. Vi ser meget frem til samarbejdet”.

”Vi har haft en rigtig god dialog med Wendelbo-familien i forbindelse med overvejelserne om at indgå partnerskab med dem. Wendelbo har succesfuldt etableret sig internationalt i highend detailhandlen og i det professionelle segment med innovativt og funktionelt designede møbler af meget høj kvalitet. Vi vurderer, at Wendelbo har et stort udviklingspotentiale på et attraktivt globalt marked og med en god pipeline af spændende designs til at understøtte dette potentiale. Vi har et godt kendskab til branchen, og vi er overbeviste om, at vi kan bidrage til yderligere ekspansion ved at være med til at skabe de rigtige rammer, blandt andet gennem øget professionalisering og styrkelse af organisationen, siger Thomas Riis, Director i Maj Invest Equity.

”Vi deler visionerne for Wendelbo med familien, og vi er enige om den fremtidige strategi for udvikling af virksomhedens brandposition og for intensivering af den globale salgsindsats med henblik på at realisere det attraktive potentiale, vi ser derude. Virksomheden har allerede en solid pipeline af nye produkter, og fortsat produktudvikling vil være et nøgleelement i den fortsatte ekspansion af virksomheden”, siger Managing Partner i Maj Invest Erik Holm.

Parterne er enige om ikke at oplyse transaktionsprisen.

Kontaktinformation:
Thomas Riis
Director
Maj Invest Equity
Tlf.: 29 72 21 21

Lars Wendelbo
CEO
Wendelbo
Tlf.: 40 87 75 24

Om Wendelbo
Wendelbo Møbel Design er en familieejet virksomhed, som siden 1955 og gennem tre generationer har været ejet og ledet af Wendelbo-familien – og drevet af en stærk passion for design. Wendelbo designer, producerer og markedsfører moderne møbler – primært sofaer, stole og borde – som markedsføres globalt under virksomhedens egne brands. Møblerne tager udgangspunkt i skandinavisk design og en stærk dansk tradition for godt håndværk – og imødekommer en international efterspørgsel efter møbler, der kombinerer innovation og funktionalitet, moderne design og historie. Wendelbo har hovedkontor i Aarhus, Danmark, og har egen højkvalitets-produktion i Vietnam.
For mere information: www.wendelbo.dk og www.wondesign.dk

Om Maj Invest Equity
Med i alt ca. DKK 4,3 mia. under forvaltning er Maj Invest Equity Danmarks største private equity investor i mindre og mellemstore virksomheder. Porteføljen består aktuelt af 13 selskaber. Maj Invest Equity rejste i 2016 sin femte fond med et samlet kapitaltilsagn på ca. DKK 2 mia. Siden 2005 har Maj Invest Equity foretaget investeringer i mere end 35 virksomheder. Maj Invest Equity er en del af Maj Invest-koncernen.
For mere information: www.majinvest.com