Tryk her for at printe

Jeppe Christiansen om krisehjælp: "Der er et vanvittigt og massivt pres – der er brug for mere"

16. mar. 2020

Udskydelse af moms og skat, annullering af kapitalkrav til bankerne, lånekautioner fra Vækstfonden og senest søndag blev også muligheden for lønkompensation præsenteret. Coronakrisen har fået regeringen til at søsætte en række initiativer i de seneste dage for at afbøde de negative konsekvenser for dansk erhvervsliv.

”Regeringen er sådan set kommet med gode initiativer. De er også kommet hurtigt, men jeg tvivler på, at det er nok,” siger Jeppe Christiansen, adm. direktør i Maj Invest, til FinansWatch.

”Der er et vanvittigt og massivt pres - derfor er der brug for mere hjælp. Normalt når man har en kraftig recession i økonomien, får virksomhederne måske en nedgang i omsætningen på 5-10 pct. Lige nu er der nogle erhverv, der mister 90 pct. af omsætningen. Coronakrisen er helt anderledes. Tilbagegangen er i dele af servicesektoren 10 gange hurtigere end i en normal recession,” siger han.

Den nødvendige indsats for at undgå en dyb nedsmeltning af økonomien og resten af samfundet kræver en bred pallette af instrumenter. Og bankerne kommer til at spille en nøglerolle, mener Jeppe Christiansen.

Læs hele interviewet i FinansWatch.