Tryk her for at printe

Investeringsstrategi

Danish Microfinance Partners K/S og Maj Invest Financial Inclusion Fund II investerer i veletablerede mikrofinansinstitutioner, der har den nødvendige operationelle infrastruktur og de relevante ledelseskvalifikationer, der skal til for at blive en reguleret, kommerciel bank og samtidig drage fordel af den voksende industri gennem organisk vækst eller konsolidering.

Fondene investerer i udvikling og opbygning af finansiel infrastruktur og mikrofinansinstitutioner, som yder finansielle serviceydelser til det segment af verdens befolkning, der ikke har adgang til den formelle banksektor.

Fondene investerer hver især som minoritetsaktionær og er aktive ejere gennem hele investeringsperioden, der typisk er på mellem fem og syv år.

Latinamerika, Asien og Afrika er de primære geografiske investeringsområder med fokus på lande, der har en attraktiv mikrofinans- og bankregulering samt stabile økonomiske og politiske forhold.

Den primære exitstrategi er at gennemføre et konsolideret salg af mikrofinansinstitutionen til en etableret kommerciel bank med en strategi om at øge sin markedsandel hos den del af befolkningen, der ikke bliver serviceret af den traditionelle banksektor.