Tryk her for at printe

Maj Invest i front

29. jan. 2016

Morningstar har netop offentliggjort december måneds rangliste, og her topper Investeringsforeningen Maj Invest med flest stjerner. Maj Invest begyndte og sluttede således 2015 øverst på Morningstar Rating rangliste over danske investeringsforeninger. Ratingen opdateres hver eneste måned og baserer sig på 3, 5 og 10 års historik.

”Baseret på det formuevægtede ratingsnit er Maj Invest ligeledes i front med et snit på hele 4,85 stjerner og altså tæt på de maksimale 5 stjerner,” skriver Morningstar.

Det formuevægtede ratingsnit tager højde for, hvordan formuen er fordelt på de forskellige fonde. Det trækker op i det formuevægtede ratingsnit, hvis størstedelen af investorerne har investeret i de fonde, der er bedst ratet. 

Fire af Investeringsforeningen Maj Invest seks ratede fonde er ratet med 5 stjerner, og hele 90 pct. af formuen er investeret i en af dem, hvoraf langt størstedelen er placeret i Maj Invest Value Aktier.

Hensigten med stjernerne er ikke at forudsige fremadrettede fondspræstationer eller erstatte en investeringsrådgiver.

”Derimod er de et langt bedre udgangspunkt for fondsanalyse end de kortsigtede afkast, som mange især private investorer ofte baserer deres investeringsbeslutninger ud fra," vurderer Morningstar.

Læs hele artiklen på Morningstars hjemmeside.