Tryk her for at printe

Maj Invest Financial Infrastructure har etableret en ny fond

9. okt. 2017

Maj Invest Financial Infrastructure har succesfuldt etableret en ny fond, Maj Invest FInancial Inclusion II, med et tilsagn på 870 mio. kr. (137 mio. USD) fra institutionelle investorer, erhvervsfonde og family offices og med PKA som største investor.

Adm. direktør i PKA Peter Damgaard Jensen udtaler: ”Vi har også investeret i den første fond, Danish Microfinance Partners, som har været en succes målt på både det finansielle og sociale afkast. Vi er glade for også at kunne være med i den nye fond, som giver os mulighed for at bidrage positivt til den sociale vækst i landene foruden at skabe et positivt afkast til vores medlemmers pensioner.”

Adm. partner for Financial Infrastructure, Maj Invest, siger: ”Sektoren vokser betydeligt og bliver mere og mere effektiv på grund af udviklingen inden for FinTech og digitalisering. Det øger potentialet for at nå ud til nye kunder og sænker distributionsomkostningerne.”

Fonden er en closed-end private equity-fond og en efterfølger til fonden Danish Microfinance Partners med samme strategi og yderst tilfredsstillende finansielle resultater og positivt bidrag til den sociale vækst. Begge fonde forvaltes af Maj Invest Financial Infrastructure med et team baseret i København, Lima og snart også Mumbai.

Fonden investerer direkte i veletablerede finansielle institutioner, der yder lån og andre finansielle ydelser til kunder under middelklassen i Latinamerika, Afrika og Asien. Investeringerne bidrager til udviklingen af den finansielle infrastruktur med et potentiale for at servicere mere end de 2 mia. mennesker over hele verden, der ikke har adgang til finansielle serviceydelser andet end på det sorte marked. Det er et vigtigt bidrag og giver kunderne mulighed for at få kapital til en produktiv udvikling.

Fonden har allerede investeret i tre finansielle institutioner i Peru, Indien og Afrika/Kina og yderligere investeringer er i transaktion.

For mere information, kontakt:
Kasper Svarrer, Managing Partner i Financial Infrastructure, Maj Invest
Tlf. 33 38 73 60 ksv@majinvest.com