Tryk her for at printe

Maj Invest Equity sælger sine aktier i KK-Group

18. nov. 2016

Efter seks års ejerskab sælger Maj Invest Equity nu alle sine aktier i selskabet KK Group til det skandinaviske investeringsselskab Solix. Dermed er første del af KK Groups udviklingsrejse fra lokal elektronikvirksomhed til førende global systemleverandør til vindmøllebranchen tilendebragt. 

Maj Invest kan se tilbage på en meget attraktiv investering, der er muliggjort gennem et tæt samarbejde med ledelsen i KK Group, som har leveret en fantastisk indsats med at implementere strategien og har formået at få selskabet til at vokse til den størrelse, det har i dag. KK Group har fortsat et stort potentiale foran sig, som Solix nu vil understøtte selskabet i at realisere. 

Det har været utroligt spændende for Maj Invest Equity at være med til at udvikle virksomheden fra komponentleverandør til systemleverandør. Gennem en fokuseret strategi med udgangspunkt i en højere grad af digitalisering og Industri 4.0-teknologier er KK Group nu klar til det næste højdespring,” siger adm. partner og afgående bestyrelsesformand i KK Group, Erik Holm. 

At der er tale om en ambitiøs virksomhed i transformation er tydeligt. Siden 2012 har KK Group fordoblet sin omsætning til omkring 1,5 mia. kr. i dag og forventer en fortsat høj vækst de kommende år. KK Group blev stiftet i 1981 under navnet kk-electronic og har siden bredt sig til resten af verden. I dag har virksomheden hovedkvarter i Ikast, Danmark, salgsselskaber i USA og Kina samt salgsrepræsentation i Tyskland og Sydkorea og state-of-the-art produktionsfaciliteter i Szczecin, Polen. I alt har KK Group flere end 850 medarbejdere. 

Maj Invest Equity købte sin ejerandel i 2010 som medinvestor sammen med pensionsselskabet PKA, der har ejet KK Group siden 1983. Derudover har Tommy G. Jespersen, adm. direktør, og Johnny Haahr, økonomidirektør, der begge har stået i spidsen for KK Group siden 2004, haft ejerandele. Begge fortsætter i virksomheden. 

Der har naturligvis været mange udfordringer undervejs. Men vi er stolte over, at PKA sammen med ledelsen og medarbejderne i selskabet samt Maj Invest har transformeret KK fra en lokal elektronik virksomhed til en ledende global virksomhed for vedvarende energiløsninger. Men nu er tiden kommet for andre til at fortsætte udviklingen af KK,” siger Michael Nellemann Pedersen, investeringsdirektør i PKA. 

I sit valg af køber til KK Group har bestyrelsen og ejerne lagt vægt på at finde en køber, der både har den rette profil og kapacitet til at understøtte en udvidelse af KK Groups globale tilstedeværelse. Et voksende marked for vindrelaterede produkter og services kræver i stadig stigende grad, at selskabet følger sine kunder ud i verden. Bestyrelsen og ejerne har således fundet Solix som værende det rette match. 

Greentech Capital Advisors har rådgivet aktionærerne i forbindelse med salget af KK Group. 

For mere information kontakt:

Maj Invest Equity
Erik Holm, Managing Partner                               
Tlf. +45 33 38 73 90, eho@majinvest.com          

Per Høholt, Partner
Tlf. +45 33 38 73 41, peh@majinvest.com