Tryk her for at printe

Maj Invest Equity sælger pierre.dk

24. maj 2016

Maj Invest Equity og Pierre Legarth har solgt deres aktier i Kolding-baserede pierre.dk Autolakering A/S, den største autolakeringsvirksomhed i Europa, til Intelligent Repair Solutions Group fra Hamborg i Tyskland. Intelligent Repair Solutions Group er det førende skadecenter til biler i Tyskland og ejet af den schweizisk-baserede investorgruppe Ufenau Capital Partners AG og ledelsen. 

Maj Invest Equity investerede i 2010 i pierre.dk og udviklede sammen med stifter og CEO Pierre Legarth en ambitiøs vækststrategi, der fokuserede på at fastholde den ledende position på det danske marked og etablering af tilsvarende platforme i Sverige og Tyskland. I 2015 blev Pierre Legarth udnævnt til bestyrelsesformand, mens Bo Jacobsen og Stefan Hansen fik ansvaret for den daglige ledelse og fortsatte succesfulde ekspansion af pierre.dk.

I dag tilbyder pierre.dk service i 37 afdelinger – 23 i Danmark, 10 i Sverige og 4 i Tyskland – og det samlede antal afdelinger og den geografiske rækkevide forventes at blive øget fremadrettet via fortsat høj kundeservice og kvalitet. Intelligent Repair Solutions Group servicerer +5.000 bilforhandlere og alle større forsikringsselskaber via mere end 30 afdelinger og med over 220 mobile enheder i hele Tyskland.

“Vi har i vores ejerskabsperiode været meget imponeret af pierre.dk og hele holdet bag. Evnen til at fastholde den ledende position i Danmark og udnytte de altafgørende erfaringer fra den danske platform på tværs af landegrænserne har skabt en meget succesfuld markedsleder indenfor autolakering.”

“Vores rejse med pierre.dk til det næste vækstniveau er endnu et bevis på, hvordan vi arbejder med porteføljeselskaber og enestående ledelsesteams i Danmark,” siger Jan Hove Sørensen, Partner i Maj Invest Equity.

For stifter og bestyrelsesformand Pierre Legarth markerer frasalget afslutningen på mere end 30 års ejerskab, men han vil fortsat være en aktiv del af pierre.dk som bestyrelsesformand.

“Dagen i dag er påvirket af mange forskellige følelser. På den ene side er jeg trist over at afslutte, set fra et ejermæssigt perspektiv, min involvering i et selskab, som jeg har været en del af siden de første spæde skridt. På den anden side har jeg via aftalen med Ufenau Capital Partners fået muligheden for at fortsætte med at være en aktiv del af pierre.dk med fokus på den danske aktivitet og er derfor stadig i stand til at følge og påvirke den fremtidige udvikling. Endvidere er jeg meget spændt på at profitere på og blive udfordret af de erfaringer, som ledelsesteamet fra Intelligent Repair Solutions Group bringer til bordet.”

Managing Partner fra Ufenau Capital Partners, Ralf Flore, har også kommenteret på transaktionen: 

“Vi har nøje fuldt den imponerende udvikling i pierre.dk i en længere periode. Selskabet komplimenterer vores pladeværksteds- og autolakeringsaktiviteter i Intelligent Repair Solutions Group rigtigt godt. I kombination med vores markedserfaring og vores kundeforhold i Tyskland ser vi meget frem til at tage Intelligent Repair Solutions Group sammen med pierre.dk til det næste plateau i vores vækstrejse.” 

ABG Sundal Collier har været finansiel rådgiver for sælgerne, mens Bech-Bruun har været juridisk rådgiver.

Kontaktinformation:
Jan Hove Sørensen, Maj Invest Equity, Tlf. +45 29 62 59 76, E-mail jhs@majinvest.com 

Pierre Legarth, stifter og bestyrelsesformand, Tlf. +45 40 32 18 33, E-mail pierre@pierre.dk 

Ralf Flore, Ufenau Capital Partners AG, Tlf. +41 44 482 6666, E-mail r.flore@ucp.ch

Om pierre.dk
www.pierre.dk 

Om Intelligent Repair Solutions Group
www.dentwizard.de, www.gerardy-polch.de

Om Maj Invest Equity
Med et samlet kapitaltilsagn på omkring 8,5 mia. kr., mere end 17 porteføljevirksomheder og 15 investeringsmedarbejdere er Maj Invest Equity en ledende private equity-aktør i Danmark. Maj Invest Equity har rødder i LD, som i sit mangeårige virke indenfor unoterede aktier har skabt grundstenene til Maj Invest Equitys strategi, som er fokuseret på virksomhedernes udvikling og ansvarligt ejerskab. 

Om Ufenau Capital Partners AG
Ufenau Capital Partners er en investeringsgruppe med hovedsæde i Schweiz, der rådgiver private og institutionelle investorer med investeringer i private equity. Ufenau fokuserer udelukkende på investeringer i selskaber i den tysktalende del af Europa og investerer i uddannelse, livsstil, erhvervsservice, sundhed og den finansielle sektor. Gennem en velrenommeret gruppe af erfarne industripartnere (ejere, adm. direktører, økonomidirektører) tilstræber Ufenau en aktiv værdiskabende investeringstilgang i øjenhøjde med entreprenører og direktører.

Yderligere information: www.ucp.ch