Tryk her for at printe

Maj Invest Equity sælger J. Hvidtved Larsen A/S

8. mar. 2016

Maj Invest Equity og de øvrige aktionærer har solgt sine aktier i J. Hvidtved Larsen A/S, der er en førende producent af slamsugere, til den schweiziske virksomhed Bucher Industries AG. Virksomheden er en børsnoteret, global teknologigruppe med ledende markedspositioner på specialområder indenfor mekanisk og køretøjskonstruktion.

Maj Invest Equity investerede i J. Hvidtved Larsen i 2006 i forbindelse med et delvist generationsskifte. Daværende hovedaktionær, Søren Hvidtved Larsen, ønskede at få en partner, som kunne hjælpe med at sikre et godt ledelsesmæssigt generationsskifte og udvikle virksomheden til det næste niveau. Siden har virksomheden undergået en markant forvandling med mere end fordobling af omsætningen og næsten tidobling af driftsindtjeningen.

Dette er sket gennem mere fokuseret markedsføring og salg af virksomhedens standardiserede slamsugeranlæg, hvilket har sikret stærk vækst i Storbritannien og gennembrud på markedet i USA. J. Hvidtved Larsen har gennem hele denne periode formået at produktudvikle på et højt niveau og har optimeret produktionen, mens der er købt mindre aktører op for at styrke forretningsområderne.

”J. Hvidtved Larsen er et rigtig godt eksempel på en dansk industrivirksomhed, der er lykkedes med at bide sig fast og lægge sig i front på det globale marked, og samtidig have produktionen solidt forankret i Danmark. Det er gjort med et usædvanligt internationalt udsyn for en virksomhed på denne størrelse, et innovativt mindset, teknologisk tyngde på sit felt og meget stærk kundeorientering. Det har også krævet mod, vilje, mange gode beslutninger og et hold af dygtige, hårdt arbejdende folk. Denne rejse er vi naturligvis glade for og stolte af at have været med på,” udtaler Niels Toft, Partner i Maj Invest Equity, og han tilføjer:

”Vi har gennem tiden investeret i mange gode danske industrivirksomheder, da vi godt kan lide virksomheder med karaktertræk som J. Hvidtved Larsen. Vi mener også, at vi har gode forudsætninger for at løfte dem til næste niveau. Det er lykkedes rigtig godt i J. Hvidtved Larsen, og det har også været en god investering for os.”

For adm. direktør Brian Stage fra J. Hvidtved Larsen markerer ejerskiftet afslutningen på et spændende kapitel i virksomheden og begyndelsen på et helt nyt.

”Sammen med Maj Invest har vi formået at udvikle virksomheden til at være en førende aktør med stærk international vækst. Dette samarbejde har været fortrinligt og der er skabt nogle imponerende resultater – ikke mindst takket være vores dedikerede medarbejdere, der er fundamentet for hele udviklingen. Nu ser vi frem til at udvikle virksomheden yderligere med den nye ejer, som jeg er sikker på kan hjælpe os de næste skridt frem imod at blive en global markedsleder,” siger Brian Stage.

Søren Hvidtved Larsen, medaktionær og tidligere direktør for J. Hvidtved Larsen, takker ligeledes parterne for indsatsen.

”Jeg har hele vejen igennem forløbet haft en god kemi og et godt samarbejde med Maj Invest, både i de vanskelige perioder og i opgangstider. De har været den helt rigtige partner til at løfte virksomheden i denne fase. Derfor er det også vemodigt at skulle slutte nu. Men vi ser en rigtig god ny ejer komme til og hjælpe os mod nye højder. Jeg er meget fortrøstningsfuld for virksomhedens fremtid, ikke mindst på grund af vores dygtige medarbejdere, som vi skylder en stor tak,” siger Søren Hvidtved Larsen.

CEO Jacques Sanche fra Bucher Industries udtaler om købet af J. Hvidtved Larsen:

“J. Hvidtved Larsens innovative slamsugerteknologi komplementerer Bucher Municipals produktprogram ideelt. Vi går nu sammen med det dynamiske hold i J. Hvidtved Larsen og udvider vores tilstedeværelse på det globale marked.”

Clearwater International har været finansiel rådgiver for sælgerne, mens Kromann Reumert har været juridisk rådgiver.

Kontaktpersoner
Niels Toft, Partner, Maj Invest Equity Tlf.: 23 65 59 39
Brian Stage, adm. dir. J. Hvidtved Larsen Tlf.: 29 66 60 20


Maj Invest Equity - www.majinvest.com
Med et samlet kapitaltilsagn på omkring 8,5 mia. kr., mere end 30 porteføljevirksomheder og 17 investeringsmedarbejdere er Maj Invest Equity en ledende private equity aktør i Danmark. Maj Invest Equity har rødder i LD, som i sit mangeårige virke indenfor unoterede aktier har skabt grundste-nene til Maj Invest Equity's strategi, som er fokuseret på virksomhedernes udvikling og ansvarligt ejerskab.

J. Hvidtved Larsen A/S - www.hvidtved.com