Tryk her for at printe

Maj Invest Equity køber JKF Industri A/S

6. jan. 2012

Maj Invest Equity har indgået aftale med de nuværende ejere af JKF Industri A/S, kapitalfonden EQT Opportunity og Sven og Ole Toftdahl Olesen, om overtagelse af selskabet.

JKF blev stiftet i 1957 af Louis Nielsen som producent af rørsystemer (i stål) til landbruget primært i Danmark. Selskabet har siden udviklet sig til producent og international leverandør af en komplet serie af højkvalitetskomponenter og maskiner til ventilationssystemer, primært til træindustrien, landbruget, papir/plastindustrien og senest også til pharma- og fødevareindustrien i Europa og Asien. JKF har i dag ca. 240 dedikerede medarbejdere og datterselskaber i Polen og Malaysia.
JKF har på trods af udfordrende markedsforhold i regnskabsåret 2010/11 realiseret et bruttoresultat på 90 DKKm, EBIT på 10 DKKm og et resultat på 6 DKKm.

Maj Invest Equity vil i tæt samarbejde med JKF’s ledelse fortsætte den positive udvikling i tråd med den nuværende strategi, og vil fortsat investere i at forbedre JKF’s gode position på markedet.

”Vi er meget glade for at have fået muligheden for at blive aktionær i JKF, og vi ser store muligheder for fortsat udvikling af hele gruppen,” siger Niels Toft, Partner hos Maj Invest Equity.

”Det er en solid og veldrevet virksomhed med en stærk kultur og et højt kompetenceniveau, som gennem mere end 50 år har skabt en ledende markedsposition og et rigtig godt omdømme. JKF er et rigtig fint match til vores fokus på at investere i mindre og mellemstore danske virksomheder med et solidt fundament og klart vækstpotentiale. JKF har fortsat et betydeligt vækstpotentiale ved geografisk ekspansion og i nye kundesegmenter, og vi ser frem til at understøtte virksomhedens fortsatte udvikling og vækst ved at bidrage med vores strategiske kompetencer og kapital,” slutter han.

Tommy Holting, administrerende direktør i JKF Industri A/S udtaler: ”JKF er kendt for sine gode produkter af høj kvalitet, og mulighederne for at forbedre vores markedsposition på både vores nuværende markeder samt på nye markeder er rigtig gode”. Tommy Holting fortsætter: ”Vi ser Maj Invest Equity som en stærk samarbejdspartner og ejer. De har bred erfaring med at skabe og sikre de rigtige rammer for ekspansion i vores størrelse virksomhed, og jeg er sikker på, at vi i fællesskab vil kunne styrke JKF’s markedsposition og udnytte selskabets potentiale optimalt de kommende år”.

“Vi er glade for udviklingen i JKF Industri og selskabet er stærkt positioneret til at fortsætte den positive udvikling” siger Odd Christopher Hansen, bestyrelsesformand for JKF Industri og industriel rådgiver for EQT.

Handelen forventes gennemført medio januar 2012.

Om JKF Industri A/S
JKF Industri er en dansk baseret producent af komponenter og maskiner til procesudsug-ningssystemer. Selskabet har hovedsæde i Als, Hadsund, og har datterselskaber i Polen og Malaysia.

For yderligere information se www.jkf.dk

Om Maj Invest Equity (tidligere LD Invest Equity)
Med et samlet kapitaltilsagn på omkring 8,5 mia. kr., mere end 30 porteføljevirksomheder og 20 investeringsmedarbejdere er Maj Invest Equity en ledende private equity aktør i Dan-mark med fokus på mindre og mellemstore virksomheder. Maj Invest Equity har rødder i LD, som i sit mangeårige virke indenfor unoterede aktier har skabt grundstenene til Maj Invest Equity's strategi, som er fokuseret på virksomhedernes udvikling og ansvarligt ejerskab.

For yderligere information se www.majinvest.com

Kontaktpersoner:
Niels Toft
Partner
Maj Invest Equity A/S
Tlf. 23 65 59 39

Tommy Holting
CEO
JKF Industri A/S
Tlf. 40 28 74 08

Johan Hähnel
Communications & PR
EGT Opportunity
Tlf. +46 8506 55 334