Tryk her for at printe

Maj Invest Equity køber Icotera

31. mar. 2017

Icotera og Maj Invest Equity har i dag indgået et partnerskab med henblik på selskabets fortsatte vækst og internationalisering. Maj Invest Equity køber 75 pct. af aktierne i Icotera, mens de nuværende ejere, CEO Peter Lund og CTO Kim E. Jørgensen, reinvesterer de resterende 25 pct.

Icotera blev grundlagt i 2007 og er i dag blandt Europas ledende udbydere af gateway- og softwareløsninger til fibernetværksoperatører. Selskabet har hovedkontor i Holte og forsknings- og udviklingskontor i Polen. Gennem en løsnings- og kundeorienteret forretningstilgang har Icotera opbygget en markedsledende position i Danmark samt etableret salg til en række europæiske lande. Selskabet har i de seneste år leveret høj organisk vækst drevet af unikke hardware- og softwareløsninger tilpasset individuelle kundekrav samt den stærke vækst på "fiber-til-hjem"-markedet i Europa.

Icotera har opbygget stærke kunderelationer baseret på høje kompetencer inden for udvikling af hardware- og softwareløsninger, der er tilpasset kundernes behov. Selskabets "fiber-til-hjem"-løsninger kendetegnes ved et stærkt funktionelt design, høj driftssikkerhed og softwareløsninger, der sikrer fiberoperatører monitorerings- og analyseværktøjer, der optimerer slutbrugerens oplevelse af fiberforbindelse på både højhastighedsinternet, TV-, telefoni- og smart-home-løsninger. Icoteras løsninger sælges i dag i blandt andet Skandinavien, Tyskland, Schweitz og Storbritannien. "Fiber-til-hjem"-markedet i Europa forventes i de kommende mange år at vokse markant. Dette giver Icotera et solidt fundament for fremadrettet vækst.

CEO og hidtidig hovedaktionær, Peter Lund, ser frem til samarbejdet og partnerskabet med Maj Invest Equity.

”Vi er stolte over den rejse, Icotera har gennemgået siden selskabets stiftelse for 10 år siden og er glade for at få en samarbejdspartner som Maj Invest Equity med ombord. Vi tror på, at vi i fællesskab kan udvikle selskabet yderligere og løfte os til næste niveau. Vi skal sammen med Maj Invest sikre, at vores kunder fortsat får de bedste og mest værdiskabende løsninger, samt at vi realiserer selskabets meget store vækstpotentiale på de europæiske markeder”, fortæller CEO Peter Lund.

Maj Invest Equity ser et betydeligt potentiale i Icotera for fortsat internationalisering og vækst understøttet af selskabets kompetencer inden for produktudvikling samt den løbende udrulning af fiber på selskabets markeder.

”Icotera står på et solidt fundament og er på relativ kort tid blevet en væsentlig spiller i sit marked. Vi tror på, at selskabet er godt positioneret til at profitere af den fortsatte fiberudrulning i Europa, bl.a. i kraft af dets store kundefokus og stærke tekniske kompetencer. Vi deler ledelsens strategiske visioner og glæder os til i samarbejde med ledelse og medarbejdere at tage hul på næste fase i selskabets vækstrejse”, siger partner i Maj Invest, Jan Hove Sørensen.

Parterne har besluttet ikke at oplyse købesummen.

Kontaktpersoner:
CEO, Icotera
Peter Lund
Tlf.: 20 20 00 77

Partner, Maj Invest Equity
Jan Hove Sørensen
Tlf.: 29 62 59 76

Om Icotera
Icotera leverer innovative gateway- og softwareløsninger til ledende fiberoperatører i Europa. Med kundetilpassede løsninger, 24/7-support og unik software er Icotera en førende leverandør af højkvalitets fiberbaserede internet-, TV-, telefoni- og smart-home-løsninger med uendelige muligheder for netværksoperatører og slutbrugere. Icotera har hovedkontor i Holte, Danmark og forsknings- og udviklingscenter i Szczecin, Polen.

For yderligere information se www.icotera.com

Om Maj Invest Equity
Med samlet set ca. DKK 4.3 milliarder under forvaltning er Maj Invest Equity blandt de førende private equity-spillere i Danmark med fokus på mellemstore og større selskaber. Porteføljen består aktuelt af 17 selskaber. Maj Invest Equity rejste i 2016 sin femte fond med et samlet kapitaltilsagn på ca. DKK 2 milliarder. Siden 2005 har Maj Invest Equity foretaget investeringer i mere end 35 virksomheder og har i samme periode foretaget salg af mere end 40 virksomheder. Maj Invest Equity er en del af Maj Invest-koncernen.

For yderligere information se www.majinvest.com