Tryk her for at printe

Exit af DK-Foods

20. mar. 2018

Maj Invest sælger DK-Foods til Danish Crown og Tulip Food Company. DK-Foods solgte primo 2016 70 pct. af aktierne til Maj Invest Equity, mens direktionen bestående af Steffen Ramsgaard og Per Fischer Larsen bevarede de resterende 30 pct. Danish Crown og Tulip Food Company overtager med opkøbet samtlige aktier i DK-Foods, og Per Fischer Larsen og Steffen Ramsgaard vil fortsat udgøre direktionen, som refererer til Kasper Lenbroch.   

Vi er glade for og stolte af, at DK-Foods nu bliver en del af Tulip Food Company og Danish Crown-koncernen, der lige som os har ambitioner i pepperoni-kategorien. Vi har på 15 år bevæget os fra at være en nicheproducent til nu at være en meget betydelig spiller på markedet, og som del af Danish Crown og Tulip Food Company ser vi endnu bedre muligheder for at fortsætte den positive vækst. Vi bliver styrket med den bagudrettede integration på råvarer, og med koncernens intention om at blive en lige så attraktiv spiller inden for alle topping-produkter, vil vi blive en endnu stærkere samarbejdspartner for både vores nuværende og kommende kunder, lyder det fra Per Fischer Larsen og Steffen Ramsgaard.

Vi har været på en fantastisk rejse med DK-Foods, hvor vi sammen med ledelsen har nået vores vækstmål langt tidligere end ventet. Med en succesfuld og kundefokuseret strategi har DK-Foods vundet flere store kunder og oplevet øget aktivitet som følge af eksisterende kunders udrulning på nye markeder. Det har medført et behov for en fordobling af produktionskapaciteten. Med et salg til Danish Crown-koncernen får DK-Foods et industrielt bagland og et langsigtet hjem, der med DK-Foods’ stærke markedsposition og fokuserede strategi kan understøtte den fremtidige vækst, siger Per Høholt, der er partner i Maj Invest Equity.

Pizza er danskernes foretrukne fastfood, og det samme gør sig gældende i mange andre dele af verden. Ligeledes er pepperoni en yderst populær topping, og Danish Crown og datterselskabet Tulip Food Company har som led i 4WD-strategien ambitioner om at blive den foretrukne leverandør til den europæiske pizzaindustri. Tulip Food Company og Danish Crown har derfor med øjeblikkelig virkning købt alle aktiviteterne i pepperonigiganten DK-Foods, der er Europas førende producent af pepperoni til pizzaindustrien. 

Vi er meget tilfredse med, at handelen er faldet på plads. I DK-Foods har vi overtaget en fokuseret og unik virksomhed, som siden etableringen i 2003 har været i imponerende vækst. I Tulip Food Company har vi internationalt et strategisk fokus på de fire kategorier bacon, konserves, snacks og pizza-toppings, så nu glæder vi os til at disponere over en veldrevet, agil og tempofyldt virksomhed. Købet af DK-Foods er et syvmileskridt i forhold til at indfri vores store ambitioner i kategorien, som er i vækst på tværs af markeder, og med opkøbet kommer vi endnu tættere på vores pizzakunder, siger CEO Kasper Lenbroch fra Tulip Food Company. 

DK-Foods har i en årrække haft Danish Crown som foretrukket råvareleverandør. Tulip Food Company producerer en bred vifte af pizza-toppings og har i forvejen produktion af pepperoni på fabrikken i Svenstrup syd for Aalborg. Med opkøbet af DK-Foods vil Tulip øge produktionskapaciteten markant, og fokus i Svenstrup vil fremadrettet blive mere dedikeret til foodservice-kunder og detailhandelen, mens der også skabes kapacitet til produktion af varmebehandlede produkter til det kinesiske marked.

DK-Foods giver os mulighed for at intensivere vores koncerns strategiske satsning på pizza-toppings, hvor vi bliver markedsleder på pepperoni. Pizzamarkedet vokser globalt, og vi ser et stort potentiale i DK-Foods. Vi kommer til at forædle en større del af vores egne råvarer, og vi får løftet vores vækst- og indtjeningsmuligheder til glæde for vores ejere – de danske landmænd, siger Group CEO Jais Valeur fra Danish Crown. Danish Crown overtager DK-Foods med øjeblikkelig virkning.